En dag på Møllen med kalkmaling


Kære læser 💚,


Vintage kalkmaling er en skøn og hurtig måde, hvormed du kan forvandle og opdatere et møbel, en væg, en trappe, gamle metaldåser eller hvad du kan finde på.

Vores kalkmaling er vandbaseret og godkendt til børneværelser. Det er meget nemt og drøjt at arbejde med. Det vil du opleve, når først du kommer igang.

Jeg har efterhånden malet en del med kalkmaling. Jeg har bl.a malet trappen i butikken. Den er blevet og forbliver rigtig fin trods slid og vask. Oprindeligt var trappen ubehandlet træ, så jeg malede direkte på træet med farven warm grey og gav den efterfølgende hvid voks. Jeg beskriver efterfølgende forløbet med at male et gammel skab - samme forløb som med trappen. Trappen fik dog kun 1 gang maling. Blot så I kan få et indtryk af, hvad det indebærer at gå igang med at forny med kalkmaling og hvor nemt det faktisk er. 
Gammelt skab fik ny farve og tapet på lågen.

Vi havde købt et gammelt hyggeligt mørk rødt skab, som vi besluttede at male en lys farve.  Vi valgte farven "warm latte". Da skabet var meget mørkt, skulle det males 2 gange.

Step 1:  Rør malingen grundigt igennem med en rørepind
Step 2:  Mal med pensel eller rulle
Step 3:  Lad malingen tørre ca. 30-45 minutter
Step 4:  Mal 2. gang (nødt til at male 2 gange, da skabet skulle males fra mørk rød til en lys farve)
Step 5:  Lad malingen tørre ca. 30-45 minutter
Step 5:  
Påfør voks med klud eller pensel. Vi valgte en hvid voks, som giver skabet et nordisk udtryk.
Step 6:  Bland tapetklister
Step 7:  Påfør tapetklister på tapetet. Tapetklister er købt som pulver i Bauhaus.
Step 8:  Sæt tapetet fast på skabet. Husk at glatte tapetet, så der ikke opstår luftbobler.
Step 9:  Nyd det færdige resultat - 3 timer senere 😊 Cafebord med skrift:


Man kan altid vælge at give produktet yderligere finish ved hjælp af forskellige typer stencils. Her et eksempel på et cafebord, som fik farven dusty green. Vi brugte en stencil med en fransk tekst for at give det lidt extra cafe-stemning. Til teksten har vi brugt farven dusty olive. Til sidst har bordet fået en hvid voks.

Rigtig god fornøjelse med kalkmaling - skriv endelig hvis du har spørgsmål og du er selvfølgelig altid velkommen i butikken. Se sortiment og butikkens åbningstider på www.dengamlemoelle.dkDejligt - nu kommer solen !

Kommentarer