Drivhuset og den overdækkede terrasseArbejde og afslapning i haven💚💚

I mit tidligere indlæg fortalte jeg om ændring af loft på vores overdækkede terrasse og planerne om et dejligt drivhus. Nu er planerne endelig blevet til virkelighed.

Drivhuset, som er på ca. 25 m2 er indrettet, så der både er dejlige siddepladser og plads til tomater, agurker, chili og nok lidt mere :) - forhåbentlig kan jeg finde planter i løbet af de næste uger, så vi kan få mere grønt i indretningen. Målet er en rigtig frodig drivhusstemning.
Et rigtig smukt drivhus - men hvor bliver det skønt, når blomsterne, rosenhækken og bærbuskene omkring huset, står i fuldt flor. Lige nu ser det lidt bart ud, men bare vent....knopperne på roserne og bærbuskene ser så fine ud.Vi har delt drivhuset op, så den ene halvdel er ren afslapning. Her står stole og med tiden kommer der en sofa - skønt med en lille lur.

Det er endnu meget goldt og jeg glæder mig virkelig til at frodigheden tager fat. 

Gulvet er lagt med mursten i gule brændte farver - det fungerer rigtig godt sammen med krukkerne og de rustikke træborde.

Vi har allerede nydt et par gode stunder her i stolene.Den anden del af drivhuset er indrettet som arbejdsplads. Her arbejdes med jord og planter.
Jeg har meget at lære - men virkelig entusiast😄. Drivhuset skal holdes rent og lækkert. Der skal lugte/dufte  af jord og planter - men jeg gider ikke lus og andet utøj :)

Vores drivhus skal bruges - det er ikke kun til pynt. Det er nemlig, når man har haft jord under neglene, at et glas hvidvin sidst på eftermiddagen smager bedst.


 

Lige nu har vi blot 2 vinplanter (en grøn og en rød) samt en kiwi (selvbestøvende). Med tiden skulle de komme til at fylde godt i drivhuset. Grøntsagerne må vente lidt endnu.

Vi har valgt at alle planter i drivhuset skal være i krukker og selvfølgelig græske terracottakrukker.  Det er nemt at skifte jord i krukkerne og de kan (med en god sækkevogn) flyttes, så de passer i indretningen. Krukkerne importerer jeg direkte fra en producent på Kreta, som jeg har kendt igennem mange år. Alle krukkerne er drejet op i hånden, så du finder ikke to, som er helt ens - et fantastisk håndværk.

Krukkerne har vi stående udenfor året rundt. De bliver patinerede med årene, men har holdt til det danske vejr. Du kan se udvalget af krukker på Den Gamle Mølle. Butikken har åbent marts til maj og igen oktober til december. Torsdag, fredag og lørdag - du kan se åbningstider på hjemmesiden.

Et foto af butik Den Gamle Mølle. Bygningen kan føres tilbage til 1300-tallet.Virkelig smuk og stemningsfyldt.
Tilbage til haveprojektet 😊
Omkring drivhuset har vi plantet bærbuske, roser og om lidt også lavendler. Vi har købet et væld af forskellige roser hos vores lokale rosenproducent - de har et stort udvalg af engelske roser. Man bliver virkelig fristet - prøv at se sortimentet hos Rosengartner Knud E Pedersen. Han har åbent for salg til private - skønt :)


En af  flere blåbær
    
Brombær - de får lov at klatre op af drivhuset


Klatrerose Jasmina - den skal vokse hen over taget
Goji bær - en af Laus favoritter

Mere om beplantning omkring drivhuset i et separat blogindlæg. Glæd jer til at se de smukke højbede i egetræ. Vi har fået stor hjælp af Bjarne fra BGA Service. På hanshjemmeside skriver han, at han garanterer veludført arbejde fra start til slut. Det kan vi kun bekræfte :)

Et andet udendørs projekt er vores overdækkede terrasse. Vi valgte at lade loftet gå til kip og derefter male det hvidt. Terrassen er blevet så lys og rummelig - et godt valg, synes vi :) Nu skal indretningen "bare" gøres hyggelig og frodig. Men med lidt slyngplanter, gamle zinkbaljer, krukker og et par lanterner, skal vi nok få skabt den rette stemning. 

På terrassen er en åben pejs - den bliver også en stor del af hyggen.  På grunden er der gennem årene fældet meget træ, så brænde kommer vi ikke til at mangle foreløbig. Terrassen vender mod vest, så mon ikke vi i løbet af sommeren kommer til at sidder her en del aftenener.


Jeg er vild med udelivet i vores uderum :)

Ha' en rigtig dejlig søndag - her hos os er der lidt diset men helt vindstille 💚💚Kommentarer